VISION-LITE®

Design
VISION-LITE® este o sticlă cu reflexie foarte scăzută (1%), disponibilă în formă laminată sau monolitică, cu depuneri ce îmbunătăţesc transparenţa sticlei şi vizibilitatea obiectelor văzute prin ea.
VISION-LITE® este obținut prin pulverizarea catodică îmbunătățită magnetic, sub condiții de vacuum, prin aplicarea pe vitraj a unui strat transparent de oxid metalic.Citește mai mult
Read less
VISION-LITE® este o sticlă cu reflexie foarte scăzută (1%), disponibilă în formă laminată sau monolitică, cu depuneri ce îmbunătăţesc transparenţa sticlei şi vizibilitatea obiectelor văzute prin ea.
VISION-LITE® este obținut prin pulverizarea catodică îmbunătățită magnetic, sub condiții de vacuum, prin aplicarea pe vitraj a unui strat transparent de oxid metalic.Descriere

VISION-LITE® face parte din ultima generaţie de sticlă antireflex. Absenţa aproape în întregime a reflexiei luminii de pe suprafaţa sticlei oferă o senzaţie unică de transparenţă ca şi când sticla nici nu ar exista. Aceste proprietăţi sunt posibile datorită prezenţei depunerii antireflex de pe cele două feţe extreme ale sticlei stratificate VISION-LITE®.

Produsul VISION-LITE® se obţine prin asamblarea a două sticle SEMI VISION-LITE® în vitraj stratificat. 

Sticla SEMI VISION-LITE® este sticlă monolitică extra-transparentă DIAMANT® la care o singură faţă dintre cele două este acoperită cu un strat antireflex.

Aplicații

VISION-LITE® corespunde tuturor utilizărilor care au în vedere optimizarea percepţiei vizuale printr-un geam. 

În exterior: vitrine de magazine, paravane vitrate pentru restaurante, turnuri de control (aeroporturi, porturi), vitraje de separare a spectatorilor în tribunele stadioanelor;
În interior: vitrine de muzee, suporturi de prezentare produse (magazine, spaţii destinate expoziţiilor), vitraje pentru sălile de control, vitraje de separare pentru studiourile de televiziune şi de înregistrare sau pentru cabinele de traducere;
Alte utilizări: panouri de semnalizare sau publicitare (gări, aeroporturi, etc.), cabine de comandă ale utilajelor de şantier (macarale, tractoare), ecrane de proiecţie, pentru utilizări terapeutice (pavilioane pentru bolnavii de Alzheimer).

Performanțe

PERCEPȚIA OPTIMĂ A IMAGINII

Reflexia luminoasă în cazul sticlei obişnuite este de 8%. În acest caz, reflexia de pe suprafaţa sticlei este percepută la o intensitate mai ridicată sau mai redusă în funcţie de condiţiile de iluminare, lucru care jenează percepţia vizuală.

Sticla antireflexivă VISION-LITE® are o reflexie de doar 1% și astfel elimină aproape în întregime această oglindire deranjantă în detrimentul unei percepţii vizuale optime. Culorile vii sau cele albe sunt desăvârşite.

 

DIMENSIUNI MARI

VISION-LITE® este disponibilă în varianta de mari dimensiuni, ceea ce permite realizarea de vitrine de magazine pe întreg etajul sau suprafeţe vitrate extinse. 

 

SECURITATE

VISION-LITE® este un vitraj laminat de securitate.

La grosimi echivalente, performanţele sale sunt identice cu cele ale tipului STADIP® PROTECT.

 

ACUSTIC

Asamblat cu o folie specială din gama STADIP® SILENCE, geamul permite combinarea securităţii cu izolarea acustică. 

 

IZOLARE TERMICĂ

VISION-LITE® poate fi asamblat în dublu vitraj având şi funcţia de izolare termică sporită. Astfel, dublul vitraj permite asocierea izolării termice, Ug: 1,1 W/ (m2.K) şi o vizibilitate excelentă prin vitraj (3% reflexie vizuală faţă de 12% în cazul unui dublu vitraj standard). 

Montat în dublu vitraj cu PLANITHERM® XN, VISION-LITE® respectă toate cerinţele privind reglementarea termică RT 2012 şi conferă o excelentă vizibilitate.

Informații tehnice

POSIBILITĂŢI DE PRELUCRARE ŞI MONTAJ
VISION-LITE® este o sticlă cu depunere magnetronică pe ambele feţe.


Prelucrarea şi montarea acesteia se va face doar cu respectarea anumitor cerinţe.


Sticla cu depunere VISION-LITE® nu se va supune niciunui tratament termic.


Pentru mai multe detalii solicitați-ne documentele: "VISION-LITE®, instrucţiuni de întreţinere" și "VISION-LITE®, instrucţiuni de prelucrare".

 

IMPORTANT
Reflexia reziduală a sticlei antireflex VISION-LITE® este foarte redusă (aproximativ 1% în varianta monolitică).

Totuşi, este vizibilă în anumite condiţii de iluminare, de mediu şi de observaţie.

Pentru utilizările de exterior (vitrină de magazin, de exemplu), se recomandă solicitarea unei mostre înainte de a face alegerea. Contactați-ne!

 

REGLEMENTĂRI
Sticla cu depunere VISION-LITE® respectă cerinţele clasei A a standardului european EN 1096.

Documentație tehnică

Broșură
1 datasheet related with the product
Brochure_VISION-LITE - RO