TIMELESS®

Mediu înconjurător
Rezistență la coroziune
Sticlă TIMELESS®, special concepută pentru cabinele de duș, transformă momentele petrecute în baie în clipe dedicate exclusiv relaxării. Pentru că se poate curăța extrem de rapid, fără niciun efort.
Citește mai mult
Read less
Sticlă TIMELESS®, special concepută pentru cabinele de duș, transformă momentele petrecute în baie în clipe dedicate exclusiv relaxării. Pentru că se poate curăța extrem de rapid, fără niciun efort.

Descriere


Sticla TIMELESS® este realizată cu ajutorul unei depuneri magnetronice performante, aproape invizibile, sticla suport – PLANICLEAR® – având un grad foarte ridicat de claritate.

TIMELESS® este protejată de un efect anti-coroziune, pentru o transparență de durată. Pentru că murdăria și calcarul nu pot adera pe suprafața sa, sticla își păstrează în timp aspectul transparent, curat, cu un efort minim.

Aplicații

Sticla TIMELESS® este concepută pentru cabinele sau panourile de cadă, panouri sau paravane de duş.

Performanțe


1.O transparenţă fără egal. Stratul TIMELESS® este foarte transparent şi nu afectează percepţia culorilor, indiferent de grosimea sticlei.

2.O estetică menţinută în timp. Duş după duş,TIMELESS® îşi păstrează strălucirea şi transparenţa datorită a trei proprietăţi esenţiale:

 • Protecţie împotriva urmelor albe cauzate de coroziune;
 • Îndepărtează aspectul opac cauzat de depunerile de calcar; calcarul şi apa alunecă mai uşor pe suprafaţa sticlei ceea ce reduce apariţia depunerilor;
 • Este mai uşor de curăţat.

  Informații tehnice

  POSIBILITĂȚI DE PRELUCRARE
  TIMELESS® este o sticlă tratată pe o singură faţă, și eu un produs care necesită călire: călirea este obligatorie pentru ca produsul să fie unul funcţional.

  Depunerea pe sticlă este aproape invizibilă. De aceea, se va proceda la reperarea feţei sticlei care a fost învelită cu staniu (prin intermediul unui detector* sau al unei lămpi UV).

  Tratamentul se efectuează întotdeauna pe faţa opusă celei cu staniu (pe faţa atmosferică). Pentru identificarea feţelor sticlei, se recomandă lipirea unui autocolant semi-adeziv pe faţa cu staniu (faţa netratată).

  Produsul poate fi procesat foarte uşor.TIMELESS® poate fi tăiată, securizată, călită, decupată, fasonată sau călită. Poate fi curbată în raze de curbură mai mari de 1 m (se recomandă efectuarea de teste în cazul razelor de curbură mai mici).

  TIMELESS® poate fi serigrafiată pe oricare dintre cele două feţe. Produsul poate fi stratificat, însă doar după o călire prealabilă şi dacă depunerea a fost poziţionată pe partea exterioară a montajului.

  În toate etapele de transformare, se vor folosi doar instrumente şi materiale curate pentru a se evita deteriorarea sticlei. După fiecare etapă de transformare, uscaţi cu grijă sticla pentru a nu lăsa pe suprafaţa acesteia urme reziduale care, în urma călirii, pot fi imposibil de îndepărtat.

   

  Pentru mai multe informaţii, va rugăm să consultaţi Ghidul de procesare TIMELESS®.

  Contactați-ne pentru consultanță în vederea prelucrării și/sau pentru a intra în posesia unui detector.

   

  MONTAJ
  Sticla TIMELESS® trebuie montată cu depunerea poziţionată în interiorul cabinei de duș. În toate cazurile, montajul se va efectua în conformitate cu normele şi standardele de securitate în vigoare.

   

  ÎNTREŢINERE
  TIMELESS® se curaţă cu o cârpă moale şi apă, sau cu o racletă de curăţare. Este permisă şi utilizarea produselor de întreţinere. Nu folosiţi pentru cabinele de duş produse care conţin substanţe abrazive şi nici instrumente abrazive. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi Instrucţiuni de utilizare a sticlei TIMELESS®.

   

  GARANŢIE
  Garanţia anti-coroziune pentru sticlă TIMELESS® este acordată primului cumpărător* pentru 10 ani de la dată livrării, cu condiţia respectării instrucţiunilor de depozitare, transport, procesare, montare, întreţinere şi utilizare recomandate de Saint-Gobain Building Glass.

  Anti-coroziune înseamnă că sticlă TIMELESS®, folosită în aceste condiţii, nu va prezenţa o zona albicioasă omogenă (măsurată cu media Haze**) pe mai mult de 5%. Din suprafaţă totală a feţei cu depunere.

   

  *Primul cumpărător: client al Saint-Gobain Building Glass

  ** Haze este definit ca raportul dintre lumina transmisa difuz şi lumina transmisă totală (difuză+speculară) în conformitate cu norma ASTM D1003 -11e1.

   

  Această garanţie nu se aplică:

  Dacă sticla este deteriorată accidental prin utilizare necorespunzătoare sau din alte cauze externe;
  Sticla nu a fost depozitată, transportată, procesată, montată, asamblată, curăţată, folosită sau întreţinută în conformitate cu instrucţiunile prezentate în documentaţie;
  După expirarea perioadei de garanţie.
   

  Limitele garanţiei

  Această garanţie acoperă doar înlocuirea sticlei TIMELESS® sau returnarea diferenţei dintre preţul iniţial de vânzare şi preţul de vânzare a unei sticle obişnuită, în funcţie de decizia Saint-Gobain Building Glass în urma evaluării fiecărui caz.

  În cazul înlocuirii, sticla cu care se înlocuieşte va fi livrată la adresa cumpărătorului iniţial.

  Această garanţie nu acoperă sticla zgâriată, spartă, fisurată sau care prezintă alte defecte accidentale şi nici costurile de demontare şi remontare a sticlei. Nu este transferabilă şi nu poate fi cedată către terţi.

  Această garanţie nu exclude garanţiile legale.

   

  REGLEMENTĂRI
  TIMELESS® este conformă cu standardele:

  EN 14428: “Pereţi pentru cabine de duş: recomandări funcţionale şi metode de testare”;
  EN 1096 (clasa A): “Sticla în construcții - Sticla cu depunere”.


   

  Documentație tehnică

  Broșură
  1 datasheet related with the product
  Broșură_Timeless - RO