Mergi la conţinutul principal
 

Creați o legătură armonioasă între exterior și interior

Achiziția unui vitraj pentru balcoane, verande și terase este o decizie majoră, care în funcție de mărime, calitate și design poate fi o investiție majoră. Alte aspecte de luat în considerare sunt, stilul, felul în care arată, precum și confortul pe care îl oferă – din acest ultim punct de vedere sticla aleasă va face diferența, oricine dorindu-și să arate bine si să răspundă nevoilor gospodăriei sale.

Să deschizi o cameră spre grădină poate fi o opțiune ușor realizabilă, creând astfel un spațiu nou, unul care are o deschidere considerabilă spre exterior. Vitrajul pentru balcoane, verande și terase poate contribui pozitiv la performanța energetică a casei prin captarea energiei solare și contribuția la încălzire pe parcursul lunilor friguroase.

Totuși, în mod surprinzător, când oamenii se gândesc să închidă sau să acopere un balcon, o verandă sau o terasă, sunt mai degraba preocupați de estetică, de ramă, de forma și de cum se va completa cu arhitectura construcției existente a locuinței, așadar nu alocă suficient timp sau resurse materiale pentru alegerea sticlei.

Decizia sticlei folosite pentru acoperișul sau vitrajul vertical va avea un impact major asupra stării generale de confort din balconul, verandă sau terasă, iar alegerea sticlei potrivite este poate una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei. În această situație, gama largă de produse Saint-Gobain pentru balconul, veranda sau terasa ta îți oferă o multitudine de beneficii, ajutându-te să iei decizia potrivită mult mai ușor.

Gama de sticlă pentru balconul, veranda și terasa ta îți pune la dispoziție un vitraj de înaltă performanță, cu izolare termică, protecție solară, nuanțe și design atractive, intimitate, mentenanță scăzută și auto-curățare, chiar și protecție împotriva efracției. Fiecare nuanță a sticlei are propria sa combinație de control solar și proprietăți pentru reducerea strălucirii.

 

Cum aleg vitrajul pentru balcon, verandă sau terasă?

 

Depinde care sunt nevoile tale:

Confort termic

Pentru obținerea confortului și în vederea economisirii de energie, vitrajul pentru Izolare Termică Sporită a devenit standardul minim pentru balcoane, verande și terase. În timpul iernii, acest vitraj îmbunătățește confortul prin reducerea fenomenului de perete rece și protejarea calității structurii prin reducerea condensului din interior. Foarte apreciat de asemenea și în zile însorite, vitrajul pentru Izolare Termică Sporită, care conține și o funcție de protecție solară, reduce acumularea de căldură în timp ce permite pătrunderea unei lumini naturale, caldă.

Folosirea sticlei care combină izolarea termică cu protecția solară permite balcoanelor, verandelor și teraselor să arate natural, dar fără supraîncălzire sau reflexii orbitoare, caracteristică foarte importantă, considerând suprafața vitrată mare a acestora.

 

Păstrați o temperatură plăcută în balcon, verandă și terasă, indiferent de anotimp

De exemplu, un vitraj fără protecție solară poate fi folosit pentru fațade cu o expunere redusă la soare (orientate spre nord sau est), mai ales dacă balconul, veranda sau terasa sunt într-o zonă cu temperatură rece spre temperată. Pe de altă parte, pentru orientările sudice sau vestice, mai ales din zone călduroase, este indicată folosirea unui vitraj cu un factor solar redus, de exemplu SGG PLANISTAR SUN PLUS sau chiar SGG COOL-LITE XTREME 60/28, întrucât expunerea la razele soarelui este mare.