Mergi la conţinutul principal
 

Beneficiile termopanelor cu vitraje duble

Petrecem 90% din timp în interior.

Vitrajele duble cresc confortul în orice clădire sau casă în care sunt folosite; beneficiile acestora ajută la optimizarea spațiilor în care locuiești sau lucrezi.

Un termopan este o combinație din două sau mai multe foi de sticlă așezate una lângă alta, având între ele o bachetă dinstanțieră, izolate ermetic cu un sigiliu.

Prin combinarea celor două foi din sticlă putem oferi soluții variate pentru diverse probleme, precum:

  • Pierderea căldurii din interior,
  • Încălzirea camerelor pe timp de vară,
  • Gălăgie și zgomot puternice,
  • Lipsa de securitate a casei.

 

Funcțiile de bază sunt date de vitrajul tratat cu o depunere transparentă pe una dintre fețe, care reflectă căldura înapoi în clădire, reducând pierderea prin ferestre.

De asemenea, depunerea permite trecerea unei cantități mari de energie solară în clădire, astfel încălzind-o pasiv. Depunerea izolantă low-E poate contribui la eficiența energetică a clădirii.

 

Beneficiile vitrajului dublu

Vitrajul dublu de înaltă performanță este folosit pentru a atinge eficiența energetică și transmisia luminii.

Creșterea obiectivelor din tratatele și acordurile internaționale privind mediul înconjurător, reglementările stricte, modificările de temperatură și dorința de a minimiza cheltuielile de energie conduc la o folosire generalizată a izolației termice și a depunerilor pentru înmagazinarea energiei solare.

Soluțiile Saint-Gobain Glass pentru vitraje duble îndeplinesc întocmai aceste obiective, păstrând un aspect neutru și plăcut din punct de vedere etetic.

 

Vitrajele duble Saint-Gobain sunt proiectate special pentru a reduce pierderea căldurii din locuințe și clădiri, în același timp oferind și multe alte beneficii:

 

CONFORT PE TIMP DE IARNĂ

Vitrajele noastre asigură cea mai bună izolații termică pentru termopanele cu vitraj dublu. Reduce la minim pierderea căldurii și menține fața internă a vitrajului la o temperature apropiata celei ambientale, de interior.

 

CONFORT PE TIMP DE VARĂ

Soluțiile noastre reduc supraîncălzirea, ceea ce permite folosirea inclusiv a ferestrelor mari.

Grație depunerii care înmagazinează puțină căldură solară, energia soarelui este blocată, și nu poate încălzi interioarele.

Aceste vitraje sunt folosite mai ales pentru clădirile care sunt orientate spre sud, sau din localități și țări sudice, care sunt expuse căldurii în timpul verii. În acest fel se poate păstra o legătura cu exteriorul, de la la adăpostul unor temperaturi plăcute.

În consecință, chiar și în mijlocul iernii, temperatura ambientală rămâne plăcută chiar și în apropierea ferestrei.

 

CONFORT VIZUAL

Reducerea transmiterii căldurii solare minimalizează nevoia de produse adiacente de protecție, precum obloane, jaluzele, sau perdele.

Vitrajele duble Saint-Gobain Glass pot fi folosite în ferestre mari, astfel încât oamenii din clădirile de birouri sau din locuințe pot să se bucure de transmisia luminoasă mare, oferită de acest tip de depunere.

 

ECONOMII DE ENERGIE

Costurile în creștere ale energiei și acordurile internaționale referitoare la mediu au impus ca normă clădirile cu un consum energetic mic. Saint-Gobain Glass oferă soluțiile potrivite, cu un grad ridicat de eficiență energetică.

Grație performanței izolației termice, vitrajele noastre minimizează pierderea căldurii.

De asemenea, datorită transparenței, transmit o cantitate mare de căldură solară, care contribuie în mod semnificativ la încălzirea clădirii.

Combinarea avantajoasă a acestor două efecte determină economii semnificative de energie, și, implicit, o reducere a emisiilor de CO2.

 

CONFORT ACUSTIC

Saint-Gobain Glass oferă o gamă amplă de soluții pentru a adresa nivelul potrivit pentru atenuarea zgomotului, în funcție de tipul de zgomot exterior. Cu cât o clădire este mai expusă, cu atât este mai folositoare și mai importantă alegerea unui vitraj cu reducere acustică crescută. Vitrajul dublu care include sticlă laminată cu izolare acustică poate reduce zgomotul care intră în clădiri și locuințe atunci când ferestrele sunt închise.

 

SIGURANȚĂ

Alegerea unui vitraj care amână forțarea intrării va crește siguranța întregii familii, în același timp prevenind pătrunderea în locuință.

Numeroase furturi implică spargerea unui geam de la fereastră pentru a intra în locuință. De asemenea, locuitorii casei nu sunt protejați în situația unei spargeri accidentale a geamului (ex. când copii se joacă), ceea ce poate avea consecințe dramatice.

Instalându-se un geam laminat la ferestre, se poate asigura o protecție eficientă pentru locatari.

 

CONFIDENȚIALITATE

Bucură-te de lumina naturală, cu menținerea intimității în anumite părți ale clădirii, acolo unde este importantă (ex. Baia).

Sporește bunăstarea prin alegerea soluțiilor cu vitraj dublu de înaltă performanță.

SGG PLANISTAR SUN PLUS PLANISTAR SUN PLUS & PLANISTAR SUN PLUS II
SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION
SGG PLANITHERM XN SGG PLANITHERM XN