Mergi la conţinutul principal
 

Termopane cu vitraj temperat pentru protecția oamenilor și a proprietăților

Procesatorii folosesc foi de sticlă plană drept materie primă, pe care le transformă în produse care pot fi apoi folosite direct pe șantiere sau livrate consumatorilor finali.

Puterea mecanică a sticlei poate crește printr-o operație de încălzire și răcire rapidă, care întărește suprafața striclei. Acest proces de temperare necesită o expertiză puternică și e nevoie de o unitate industrială de lucru cu un anume tip de furnal. În acest fel se obține sticla temperată.

Acest proces crește semnificativ puterea mecanică a vitrajului și rezistența la șocuri termice. Fragmentarea specifică face din acest vitraj să fie considerat un produs folosit în vederea obținerii siguranței, având diverse aplicații.

Procesul Saint-Gobain de temperare a sticlei a fost dezvoltat astfel încât să îndeplinească cerințele aplicațiilor unde sticla este supusă la un nivel ridicat de stres mecanic. În situația excepțională în care sticla s-ar sparge, se va sparge în bucăți mici, care nu sunt ascuțite.

Acest proces îmbunătățește caracteristicile vitrajului în mai multe feluri:

  • Fragmentare – Dacă sticla se sparge, atunci se va sparge în bucăți mici, care nu sunt ascuțite, în acest fel reducându-se riscul rănirii.

  • Rezistență sporită la stres mecanic – Oferă rezistență la impact și rezistență la îndoire de cinci ori mai mare decât sticla recoaptă.

  • Rezistență sporită la stres termic – Oferă o rezistență la stres termic mai mare decât a sticlei recoapte.

  • Pachete de vitraje – Vitraje tratate și asamblate folosind elemente metalice, care pot fi folosite pentru suprafețe vitrate mari, în vederea minimizării aspectului structurilor de suport.

  • Transparență – Folosite pentru uși, această sticlă favorizează o bună iluminare a holurilor sau a camerelor care sunt departe de ferestrele exterioare, în același timp păstrând caracteristicile spectrofotometrice ale produsului de bază de aceași grosime, anterior tratamentului termic.

Alege bunăstarea și securitatea cu sticlele noastre temperate.