Mergi la conţinutul principal
 

Cracovia, POLAND

Aeroportul din Cracovia

Aeroport

PRODUS: COOL-LITE® XTREME 60/28

Un vitraj pentru o fațadă care nu trece neobservată, în cel mai modern aeroport din Polonia.

După o modernizare și o expansiune care au durat trei ani, aeroportul din Cracovia este acum al doilea cel mai mare, al cărui trafic este în creștere, și cel mai modern din Polonia.

Zborul la Cracovia le oferă acum pasagerilor un nivel mult ridicat al serviciilor grație terminalului pentru pasageri deschis în 2016. Cu facilități într-un spațiu de 55.000 , aeroportul are acum capacitatea de a servi 8 milioane de pasageri anual.

Firma de arhitectură APA Czech Duliński Wróbel Architects a dezvoltat noul terminal cu scopul de a deveni un simbol recognoscibil al aeroportului din Cracovia. Astfel, au decis să construiască fațada în forma unei prisme de sticlă cu partea din față semnificativ înclinată, acoperită cu acoperiș de cupru. Designul clădirii permite un aspect cu o dinamică mai mare a aeroportului, dar se folosește și de soluții funcționale și tehnice pentru o fațadă însorită. De asemenea, folosirea cuprului pre-patinat la fațade a fost folosită pentru a sublinia efectele identificării culturale.

Proiectele arhitecturale ale Aeroportului din Cracovia vor îmbunătăți standardele serviciilor oferite pasagerilor și vor răspunde la noile nevoi ale clădirii aeroportului.

 

Produse folosite

Clădirea terminalului este construită din materiale performante, care previn acumularea căldurii nedorite și minimizează folosirea sistemelor de aer condiționat, mari consumatoare de energie.

Pentru fațada, Saint-Gobain a oferit produsul COOL-LITE® XTREME 60/28, ultima sa inovație în vitraje, care are cea mai mare selectivitate (raportul dintre lumina vizibilă vs. câștigul de căldură solară) din gama COOL-LITE®, oferind în același timp proprietăți de izolare termică.

Un terminal inundat de lumina, dar care beneficiază de un excelent control solar și izolare termică au fost criterii importante pentru Aeroport, având nevoie să minimizeze efectele negative ale operării pe partea de sud. Alegerea unui vitraj care oferă o performanță superioară pentru fațade este o modalitate de a îmbunățiconfortul pasagerilor săi.

Detaliile proiectului

Dată & Locație

2016, Polonia

Arhitect

APA Czech Duliński Wróbel Architects

Antreprenor 

Międzynarodowy Port Lotniczy w Krakowie

Contractor

Zakład Techniczno-Budowlany POLBAU Sp. z o. o.

Fațadier

Press Glass

Montator

ALSAL