Mergi la conţinutul principal
 

Vancouver, CANADA

Centrul de Convenții din Vancouver

Clădire publică

PRODUSE: SGG DIAMANT, SGG SECURIT®-H

Fațadă vitrată care crează o experiență conectată social.

Centrul de Convenții din Vancouver este situat pe faleza din Vancouver și are o priveliște spectaculoasă spre munți, ocean și parcuri. Proiectul de expansiune al clădirii a fost menit să servească drept centru media și spațiu pentru transmisiunile internaționale la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2010.

Noua clădire a Centrului de Convenții din Vancouver a fost construită în scopul aducerii ecosistemului urban în centrul capitalei Canadei, precum și pentru a deservi Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2010.

Creată de firma de arhitectură LMN Architects și Musson Cattel Mackey în parteneriat cu Downs / Archambault, clădirea a fost terminată în aprilie 2010. Programul centrului de convenții oferă spații atât pentru evenimente publice, cât și private. Clădirea a fost proiectată într-o abordare arhitecturală care a dorit să ofere o experiență publică a aceste clădiri, un spațiu urban, un parc și un ecosistem. Într-adevăr, forma clădirii se evidențiază într-un fel specific, îmbrățișând parcă rețeaua stradală din centru și păstrează priveliștea spre apă printre coridoarele stradale.

Consiliul canadian pentru Clădiri Verzi a oferit Centrului de Convenții din Vancouver certificarea LEED Platinum. Proiectul a primit multe alte recompense de sustenabilitate și a fost primul centru de convenții din lume care a primit recunoașterea pentru cel mai mare nivel de certificare LEED. De fapt, inițial, s-a dorit obținerea certificării LEED Gold, dar au câștigat Platinum.

Mai mult, cu această clădire nouă, parte a infrastructurii, orașul Vancouver a adoptat o inițiativă pentru a deveni „cel mai verde oraș al lumii” până în 2020, pentru care a publicat un plan cu 10 acțiuni ce adresează carbonul, deșeurile și ecosistemul.

Designerul a dorit să evite folosirea unei structuri metalice care să întărească fațada. Întregul perimetru al incintei este un sistem de vitraje extrem de transparent, care evidențiază vizual integrarea unei relații experiențiale cu clădirea a urbanului și a falezei. Așadar, folosirea produsului SGG SECURIT®-H de 19 mm, care stabilizează vitrajul, a permis consolidarea fațadei și transpunerea designului, a esteticii, precum și a unei siguranțe optime.

Mulțumită folosirii produsului extrem de transparent SGG DIAMANT, ocupanți clădirii se pot bucura de lumina naturală a împrejurimilor. Ansamblurile de vitraje au fost combinate cu o depunere de înaltă performanță care au proprietăți pentru control solar. GlasSolutions Austria a produs aproape 14.000 m² din acest vitraj de înaltă performanță pentru izolare termică.

Acest proiect este un exemplu bun al habitatului sustenabil. Ne demonstrează că folosirea materialelor potrivite, mai ales a vitrajelor potrivite pentru fațadă unei clădiri, este soluția pentru a îmbina designul funcțional și cel sustenabil.

Detaliile proiectului

Dată & Locație

2009, Canada

Photographer

Bob Matheson

Arhitect

Musson Cattel Mackey Partnership, Downs / Archambault