Mergi la conţinutul principal
 

Liverpool, MAREA BRITANIE

Centrul expozițional din Liverpool

Centru cultural

PRODUS: COOL-LITE® XTREME 50/22 II

Performanță superioară a vitrajelor cu control solar pentru faleza emblematică din Liverpool.

Localizat pe faimoasă faleză din Liverpool, Centrul expozițional este ultima completare adusă Arenei și Centrului de Convenții din Liverpool, singurele clădiri cu acest scop (centru expozițional, arena și centru de convenții) din Europa care au fost construite pentru a fi interconectate.

Centrul expozițional din Liverpool este o locație nouă pentru expoziții și evenimente, localizată în centrul istoric al orașului Liverpool. Deschis în 2015, centrul poate găzdui până la 50 de evenimente și este așteptat șă atragă mai mult de 250.000 de vizitatori pe an.

Denton Corker Marshall a dezvoltat conceptul de design, imaginându-și o clădire excepțională integrată perfect în împrejurimile falezei King’s.

Locația oferă 8.100 pentru expoziții, divizați în trei spații care comunică între ele, fără coloane, care pot fi folosite individual sau împreună.

Un proiect carismatic care le va permite miilor de vizitatori să se bucure de expoziții spectaculoase.

Parte din Centrul expozițional din Liverpool - hotelul Pullman de 4 stele, 200 de dormitoare, situat deasupra Centrului expozițional. Dezvoltat de asemenea tot de Denton Corker Marshall, hotelul pare format dintr-o serie de „tuburi” orizontale, așezate unul deasupra celuilalt. Poziționarea sa crează o extensie verticală a puternicei forme orizontale a Centrul expozițional din Liverpool.

Produse folosite

Întreaga fațadă este construită cu sticlă COOL-LITE® XT 50/22 II, o combinație ideală pentru o bună transmisie luminoasă, cel mai bun control solar și un nivel înalt de neutralitate.

Folosirea produsului nostru din gama COOL-LITE® XTREME a fost cea mai bună decizie, pentru că un vitraj care oferă izolare termică era imperios necesar, considerând poziționarea clădirii.

Aspectul și materialele fațadei principale se inspiră din moștenirea industrială a structurilor portuare ale orașului Liverpool.

Detaliile proiectului

Dată & Locație

2015,Marea Britanie

Arhitect

Denton Corker Marshall LPP

Fațadier

Dual Seal Glass

Facadier

Bennett Architectural Aluminium