Mergi la conţinutul principal
 

Concursul de arhitectură pentru studenți “MULTICOMFORT House Students Contest”, Ediția 2018

Ediția cu numărul XIV a concursului pentru studenți "Casa MULTICOMFORT" sau "MULTICOMFORT House Student Contest", dedicat studenților la facultățile de arhitectură din țară va fi organizată anul acesta în luna aprilie, în București. 

Dedicat studentilor la facultățile de arhitectură, a devenit în ultimii ani cel mai mare concurs pe tema MULTICOMFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în fața unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenți participanți la conferințele de prezentare și 1600 de studenti înregistrați din peste 100 de universități.

În 2017, mai mult de 100 de Universități de Arhitectură și Construcții din 30 de țări au participat în Etapa Internațională.

Evenimentul de decernare a premiilor a avut loc la Galeria Crystal-Palacio de Cibeles Madrid, unde au participat aproximativ 250 de persoane, printre care studenți, profesori, arhitecți și autorități.

Conceptul MULTICOMFORT este un mod de proiectare a clădirilor centrat pe experienta viitorilor ocupanți. Combinând cinci aspecte cheie ale confortului - estetică, confortul termic, acustic, vizual și calitatea aerului, programul MULTICOMFORT demonstrează prin proiecte reale că este posibil să obținem un nivel foarte înalt de performanță a clădirilor, creând, în același timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de întreținere şi funcționare.

Oportunitatea de a reuni studenți, profesori din toate colțurile lumii și de a-și putea împărtăși cunoștințele, a făcut competiția incredibil de populară. În numai câțiva ani concursul a crescut de la doar cinci țări participante, la unul dintre cele mai mari concursuri internaționale pe tema MULTICOMFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în prezența unui juriu alcătuit din arhitecți importanți și specialiști din domeniu, profesori și participanți din peste 28 de tări.

Concursul "MULTICOMFORT House Student Contest" dezvoltat de către Saint-Gobain în colaborare cu Municipalitatea Dubai și Dubai Properties Group, își dorește să provoace creativitatea viitorilor arhitecți în domeniul conceperii clădirilor sustenabile, confortabile și cu consumuri foarte reduse de energie.

Dedicat studenților din anii 1-6 la Facultățile de Arhitectură din țară, în echipe a câte 2 membri sau individual, concursul promoveaza Criteriile Saint-Gobain MULTICOMFORT prin propagarea ideii de "eficiență energetică", precum și a dimensiunilor de confort: termic, acustic, vizual, calitatea aerului.

Concursul este structurat in doi pași:

  1. Etapa Națională - organizată în 28 țări, inclusiv România - și Etapa Online - organizată pentru studenții din țările care nu organizează local concursul.
  2. Etapa Internațională - unde câștigătorii etapelor anterioare vor participa.

 

Pentru informații detaliate referitoare la concurs și înscriere consultați documentele de mai jos, precum și site-ul concursului.

Succes!