Mergi la conţinutul principal
 

Paris, FRANȚA

Curtea Judecătorească Paris

Public/Clădire guvernamentală

PRODUSE: COOL-LITE® SKN 054 , COOL-LITE® ST BRIGHT SILVER , SGG CLIMAP

Curtea Judecătorească a Parisului: până la 160 de metri de vitraj pentru fațade.

Cele 4 paralipipede înalte de sticlă, de 160 de metri (38 etaje), plasează clădirea Curții Judecătorești printre cele mai mari proiecte din capitală și cel mai mare palat de justiție din Europa.

Proiectul a fost lansat in 2012, făcând parte din planul de reorganizare a serviciilor de justiție și promite să nu rămână neremarcat în peisajul capitalei.

Cu o suprafață de 135.000 m², clădirea poate să găzduiască zilnic 9.000 de oameni. De asemenea, include: 3.200 m² spațiu pentru recepții publice, o recepție / lobby de 5.500 m² (înaltă de 28 metri), 9.400 m² pentru 90 săli de audieri și un hectar de pădure urbană.

Proiectul a fost conceput având în vedere obiectivele ambițioase în materie de mediu, mai ales pentru o clădire înaltă, și este cuprins în Planul Climatic al Parisului. Cele 4 paralipipede înalte de sticlă, de 160 de metri (38 etaje), plasează clădirea Curții Judecătorești printre cele mai mari proiecte din capitală, și cel mai mare palat de justiție din Europa.

Firma de arhitectură Renzo Piano Building Workshop (RPBW) a condus proiectul, iar ulterior a fost implementat de Bouygues Bâtiment Ile-de-France

Cu o suprafață de sticlă care depășește 50.000 m², clădirea a fost finalizată in 2017, simbolizând în viziunea arhitecților transparența justiției.

Mulțumită soluțiilor Saint-Gobain pentru fațade, Curtea oferă oamenilor confort acustic, izolare termică, control solar, protecție împotriva focului precum și intimitate. Produsele Saint-Gobain au fost alese de arhitecți de asemenea datorită aspectului exterior. Combinația de produse oferă clădirii o personalitate aparte  și filtrează lumina pentru a crea un mediu plăcut în interior.

COOL-LITE® SKN 054 a fost produsul ideal pentru a oferi control solar și izolare termică acestor ferestre foarte mari.

Pentru a completa vitrajele de înaltă performanță, arhitecții au ales să folosească produsul COOL-LITE® ST BRIGHT SILVER pentru protecția sa solară foarte bună și pentru aspectul său care oferă reflexivitate luminoasă, precum și produsul SGG CLIMAPLUS în componența vitrajului dublu, pentru a crește siguranța și securitatea.

Cu factorii control solar și izolare termică în vitrajele pentru fațade, Curtea Judecătorească din Paris își poate păstra interiorul răcoros în timpul verilor fierbinți și călduros în timpul lunilor geroase. Prin alegerea produselor Saint-Gobain clădirea Curții Judecătorești îndeplinește cerințele Planului Climatic al Orașului Paris și va consuma de două ori mai  puțină energie decât recentele turnuri din La Defense. În acest fel își ia un loc de frunte printre cele mai recente exemple de luptă împotriva încălzirii globale.

Detaliile proiectului

Dată & Locație

2017, Paris

Photographer

© Laurent Zylberman-Graphix-Images

Arhitect

Renzo Piano Building Workshop (RPBW)

Project owner

Artélia, condus de Bouygues Bâtiments Île-de-France (PPP cu l’EPPJP-Ministerul Justiției)