Mergi la conţinutul principal
 

DIAMANT®

Sticlă float extra-clară

DIAMANT® este un tip de sticlă extra-clară foarte transparentă, a cărei compoziție se remarcă prin conținutul redus în oxizi de fier.
Această caracteristică îi conferă sticlei o transmisie luminoasă mai ridicată decât aceea a unei sticle clare PLANICLEAR®, precum și o nuanță mai deschisă, vizibilă, în special pe cant.

 • Confort pe timp de vară
  Confort pe timp de vară
 • Mediu înconjurător
  Mediu înconjurător

Descriere

Vitrajul DIAMANT® este destinat unor utilizări multiple atunci când se caută punerea în valoare a calităţilor estetice şi optice de transparenţă:

 • Montaje în cadrul cărora este vizibil cantul sticlei: uşi integral din sticlă, pereţi de cabine de duş, mese, etajere;
 • Paravane cu înălţime maximă aşezate unele lângă celelalte, planuri de lucru, tejghele;
 • Utilizarea sticlei groase de protecţie, în sticlă stratificată STADIP PROTECT, fără alterarea culorii la vitrine de magazine;
 • Suporturi de prezentare a bijuteriilor, vitrine de muzee;
 • Sticla suport pentru aplicarea culorii albe sau clare prin lăcuire  (PLANILAQUE EVOLUTION), prin procedeul de serigrafiere sau emailare;
 • Transmisia luminii naturale pentru reducerea cheltuielilor de iluminat artificial.

 

DIAMANT® este preferată pentru fațade pentru creșterea transmisiei luminoase în zona de Vision și pentru obținerea unei sticle emailate, foarte albe sau clare la parapeți. În plus, datorită absorbției sale energetice slabe, poate de asemenea limita riscul încălzirii sticlelor laminate sau șocului termic.

 

Produsul DIAMANT® este disponibil într-o gamă de grosimi cuprinsă între 3 mm și 19 mm.

 

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta.

 

Avantaje

GRAD RIDICAT DE TRANSPARENȚĂ

Transmisia luminoasă a unei sticle extra-clare este superioară unei sticle obişnuite.Diferenţa este cu atât mai considerabilă cu cât grosimile sunt mai mari.

 

REDAREA CULORILOR

DIAMANT® redă în mod fidel culorile respectând contrastul obiectelor privite prin vitraj.Neutralitatea tentei sale este cu atât mai vizibilă cu cât sticla este mai groasă (monolitică sau stratificată de securitate).

 

FOARTE SLABĂ COLORAȚIE A CANTULUI

Cantul sticlei DIAMANT® este foarte uşor colorat.

 

ABSORBȚIE ENERGETICĂ REDUSĂ

Absorbţia energetică este mai redusă decât în cazul sticlei clare PLANICLEAR®, avantaj care reduce riscurile de încălzire a sticlei şi de şoc termic în faţadă.

 

Performanțe

În tabelul de mai jos sunt indicate valorile comparative ale transmisie luminoase pentru DIAMANT® şi PLANICLEAR®. Cu cât grosimea este mai mare, cu atât diferenţa dintre sticla extra-clară şi cea clară clasică este mai evidentă.

 

Transmisie luminoasă: comparaţie
Grosime (mm)DIAMANT® TL in%PLANICLEAR® TL in%
39191
4, 5, 69190
89189
109189
129188
159087
199086

 

Posibilităţi de prelucrare

DIAMANT® este o un tip de sticlă float.Prin urmare, poate fi supusă aceloraşi transformări precum sticla float clară PLANICLEAR®.

 

Montaj

Posibilităţile şi recomandările privind montarea unei sticle de tipul DIAMANT® sunt identice cu cele ale sticlei clare PLANICLEAR®.


Reglementări

Sticla float extra-clară DIAMANT® este conformă cu standardul EN 572-2.

ASOCIERI POSIBILE

STADIP® / STADIP® PROTECT
Lackiertes Floatglas | PLANILAQUE COLOR IT | Saint-Gobain Building Glass SGG PLANILAQUE EVOLUTION