Mergi la conţinutul principal
 

Etapa 3 : Eco-inovarea

Eco-inovarea reprezintă politica Saint-Gobain de inovare pentru a dezvolta produse şi soluţii cu un impact redus asupra mediului şi care contribuie la reducerea impactului clădirilor asupra mediului, pe parcursul ciclului lor de viaţă.

Un exemplu potrivit: SGG MIRALITE REVOLUTION

Amprenta ecologică a oglinzii fără plumb SGG MIRALITE REVOLUTION a fost redusă prin acţionarea asupra fiecărui pas din ciclu său de viaţă, chiar de la procesul de fabricare:

Materii prime. Sticla reciclată (cioburile de sticlă) reprezintă 30% din compoziţia oglinzii. Iar 1 tonă de sticlă reciclată reprezintă 255 până la 300 kg mai puţine emisii de CO2!

Logistica. Obiectivul nostru a fost simplu: minimizarea kilometrilor parcurşi şi a emisiilor de CO2

  • Oglinzile sunt produse în aceeaşi fabrică ca şi sticla;
  • Fabricile sunt situate în apropierea clienţilor.

Mediul înconjurător și sănătatea

Oglizile Miralite Revolution au o concentraţie mică de plumb , cu mult sub nivelurile specificate de toate normele în vigoare acesta fiind obiectivul de la începutul procesului de inovare.

SGG MIRALITE REVOLUTION se remarcă, de asemenea, prin emisiile sale foarte scăzute de Compuşi organici volatili (COV) şi formaldehidă.

Durabilitatea şi calitatea

SGG MIRALITE REVOLUTION oferă o alternativă ecologică, păstrând, în acelaşi timp, performanţa tehnică a oglinzilor Saint-Gobain: caracteristici excelente de durabilitate care depăşesc cerinţele standard (referitoare la coroziune).