Mergi la conţinutul principal
 

Investiție pe piaţa materialelor eco

Saint-Gobain a investit 300 de milioane de euro în România în ultimii 15 ani şi vrea să devină lider pe piaţa materialelor eco

Grupul francez Saint-Gobain a investit 300 de milioane de euro în România în ultimii 15 ani, iar anul trecut a deschis o nouă linie de mortare la Suceava şi o linie de ambalare a produselor de ipsos la Turda. Compania doreşte să devină un nume de referinţă în domeniul materialelor de construcţii ecologice sau eficiente din punct de vedere energetic.

„(Anul – n.r.) 2016 este văzut ca o oportunitate pentru construcţii şi pentru materialele prietenoase mediului înconjurător. Când vorbim despre construirea de case sau renovări trebuie să avem în vedere un nivel ridicat de încredere în dezvoltarea tehnologiilor pentru proiectele viitoare. (…) Schimbările climatice sunt de multe ori sinonime cu riscurile (fenomene meteorologice extreme, conflicte etc.)“ a declarat Constantin Hariton, delegat general adjunct al grupului Saint-Gobain în România.

O tranziţie ecologică ar putea pune bazele locurilor de muncă de mâine şi ar putea transforma sistemul de educaţie din viitor, după cum se menţionează în Scenario 2015, un studiu realizat cu sprijinul Saint-Gobain în 12 ţări. Prin intermediul unui sondaj au fost intervievaţi 6.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, obiectivul principal fiind acela de a înţelege modul în care aceştia percep legătura între climă şi piaţa locurilor de muncă. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, şomajul mondial a crescut cu aproape 20% în ultimii 5 ani.

Tinerii intervievaţi consideră că protecţia suplimentară a resurselor naturale şi a mediului înconjurător este principala provocare a societăţii de mâine, fiind pe picior de egalitate cu reducerea sărăciei. Marea majoritate a respondenţilor (84%) sunt în continuare convinşi că este posibil să combini dezvoltarea economică cu protecţia mediului.

În 2015, grupul Saint-Gobain a împlinit 350 de ani. Cu vânzări de 38,3 miliarde de euro în 2014, Saint-Gobain operează în 65 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.

În România, Saint-Gobain operează 11 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava. Grupul are în România aproximativ 1.000 de angajaţi.

Sursă știre: adev.ro/o285ol.