Mergi la conţinutul principal
 

Parteneriate

Alianţa Active House

Activ House este o viziune a clădirilor care asigură o viaţă mai sănătoasă şi mai confortabilă pentru ocupanţii lor, fără impact negativ asupra mediului – mobilizarea pentru o lume mai curată, mai sănătoasă şi mai sigură.

"Clădiri care ofera mai mult decât primesc"

Clădirile active pot fi nou-construite sau renovate. Ele pot fi case, birouri sau clădiri publice. Active House propune un cadru obiectiv pentru modul de a proiecta şi renova astfel de clădiri care să contribuie pozitiv la sănătatea şi bunăstarea umană, concentrându-se pe mediul interior şi exterior şi pe utilizarea energiei regenerabile

 

Trei piloni

ENERGIA: Contribuie în mod pozitiv la balanţa energetică a clădirii

O clădire activă este eficientă din punct de vedere energetic şi toată energia necesară este furnizată de surse de energie regenerabilă integrată în clădire sau de la sistemul colectiv de energie şi reţeaua de electricitate din apropiere.

CLIMATUL INTERIOR:

O clădire activă creează condiţii de interior mai sănătoase şi mai confortabile pentru ocupanţi asigurând  o aprovizionare generoasă cu lumină naturală şi aer proaspăt. Materialele folosite au un impact pozitiv asupra climatului şi confortului interior.

MEDIUL ÎNCONJURĂTOR : Are un impact pozitiv asupra mediului

O clădire activă interacţionează pozitiv cu mediul printr-o relaţie optimizată cu contextul local, utilizarea conncentrată a resurselor, şi referitor la impactul global asupra mediului pe parcursul ciclului său de viaţă..

Alianţa este formată din aproape 50 de parteneri (companii, instituţii, organizaţii şi persoane fizice). Atât Saint Gobain Glass, cât şi Glassolutions s-au alăturat Alianţei în octombrie 2011.

Programul Programul Saint-Gobain Multi Comfort

Grupul Saint-Gobain contribuie în mod semnificativ la conceptualizarea clădirilor de mâine. Scopul nostru este acela de a fi mereu cu un pas înaintea reglementărilor, dovedind că produsele noastre sunt deja pregătite pentru viitor.

Una dintre iniţiative a fost proiectarea şi construirea unei case cu energie pozitivă (care produce mai multă energie decât consumă), care a implicat fiecare dintre sectoarele de activitate ale Grupului. Saint-Gobain Business Glass a jucat un rol activ în această iniţiativă, furnizând vitrajele pentru interiorul şi exteriorul casei.