Mergi la conţinutul principal
 

Plăci pentru acvarii

Plăci pentru acvarii aşezate în falţ

Pentru mari bazine tip acvarii, vitraje care pot cântări mai multe sute de kg, trebuie ca instalarea să se facă dinspre interiorul bazinului, astfel ca presiunea apei să împingă placa de sticlă asupra falţului.

Structura de sprijin trebuie să fie rigidă astfel ca deformările să rămână inferioare la 1/500 din lungimea considerată a fi sub presiunea hidrostatică de serviciu.

Dimensiunea sprijinelor prinse în falţ este cel puţin egală cu de 2 ori grosimea plăcii de sticlă. Eventuale abateri de coplaneitate nu trebuie să fie mai mari de 2 mm.

Înainte de poziţionarea vitrajului, suprafaţa falţului trebuie să fie acoperită cu produse care să asigure o protecţie contra coroziunii şi etanşeitatea între falţ şi structura de rezistenţă.

Vitrajul fiind aşezat pe cale, etanşeitatea este asigurată de către o garnitură elastomeră de primă categorie, insensibilă la apa dulce sau de mare şi extrudată cu pompa.

Umplerea bazinului nu se poate face decât după polimerizarea completă a acestui produs, care poate dura mai multe săptămâni. Înainte de aplicarea produsului de etanşeitate, trebuiesc imperativ verificate compatibilitatea şi aderența lui cu acoperirea de protecţie a falţului.

Exteriorul bazinului