Mergi la conţinutul principal
 

Proiectare cu sticlă supradimensionată (sticlă Overlength)

Planificare simplă cu geamuri mari din sticlă

Geamurile din sticlă supradimensionată (sticlă Overlength) sunt acum disponibile în multe formate standard, oferind numeroase posibilități proiectanților, răspunzând în același timp cerințelor și provocărilor structurale.

 

Geamurile supradimensionate nu sunt diferite, doar mai mari

Planificatorii au următoarele la dispoziție:

  • Instrumente și servicii de consultanță probate și testate pentru fațade moderne din sticlă;
  • Toate construcțiile tradiționale: fațade montant  și traversă, fațade de tip element, vitraje înalte cât un etaj sau fațade din sticlă lucioasă;
  • Gama completă de coating-uri termoizolante și cu control solar, sticlă securizată și structuri din sticlă etanșă;
  • Plus întreaga gamă de posibilități creative oferită de finisarea sticlei
  • Parteneri experimentați din toate domeniile: Planificatori specializați, contractanți, logisticieni etc.

 

Aflați mai multe despre proiectare dar și despre logistică și metodele de manipulare pentru sticla supradimensionată (sticlă Overlength).

INSTRUMENTE ȘI SERVICII DE CONSULTANȚĂ

Instrumente software
Calumen III și CalumenLive sunt utilizate pentru a calcula datele de radiație fotometrică și fizică a geamurilor din sticlă Saint-Gobain. Acestea simplifică planificarea în ceea ce privește izolarea termică, controlul solar, izolarea fonică, etc. În plus, Saint-Gobain Building Glass le oferă planificatorilor reprezentări realiste prin utilizarea aplicației GlassPro sau a serviciului de reprezentare GlassPro Live. Reprezentările prezintă vitrajele în diferite condiții de luminozitate (însorit, înnorat) și efectul acestora asupra interiorului clădirii.

Consultanță la fața locului
O rețea de peste 80 de consultanți din întreaga lume vă ajută să vă transformați proiectul arhitectural în realitate. Pe lângă faptul că vă ajută în selectarea celei mai bune sticle și dezvoltarea unei structuri din sticlă eficientă, planificatorii și proprietarii de clădiri se pot baza și pe partenerii experimentați ai Saint-Gobain pentru transportul sigur și eficient, depozitarea și asamblarea sticlei supradimensionate. Geamuri de până la 18 metri în lungime și cu greutatea de până la 7 tone pot fi transportate la locația dorită cu deplină încredere.
 

CONSTRUCȚIE

Vitrajele supradimensionate (Overlength) pot fi utilizate în toate construcțiile de fațade standard. Sunt posibile atât instalări orizontale cât și verticale. 

Aluminiu sau oțel
Pentru fațadele montant-traversă din aluminiu, lungimile maxime, greutățile permise și deviația traverselor trebuie să coincidă cu greutatea maximă a geamurilor din sticlă supradimensionată. Dacă este cazul, performanța aluminiului poate fi îmbunătățită prin armături de oțel sau structuri secundare din oțel în spatele fațadei din sticlă.
Alternativ, planificatorii pot alege un sistem de fațade fabricate în întregime din oțel. În special în cazul greutăților mai mari ale sticlei, oțelul este preferat datorită profilurilor mai subțiri care îi conferă fațadei eleganță maximă și senzație de flotabilitate.

Geamuri din sticlă/fațade de tip element cât un etaj
Farmecul deosebit al sticlei supradimensionate se datorează evitării compartimentării sticlei pe lungimea unui etaj. Sticla poate avea lungimea unui etaj întreg fără întreruperi de la podea până la tavan. Fixarea sigură de bază și de tavan este foarte importantă aici.

Fațadă numai din sticlă
Sticla supradimensionată și compartimentarea sticlei redusă în mod semnificativ oferă dimensiuni complet noi în ceea ce privește eleganța fațadelor din sticlă. Transparența neîntreruptă a construcțiilor fără încadrare este în mod deosebit surprinzătoare.
Fațadele din sticlă fără cadre portante și stâlpi sunt realizate utilizând vitraje fixate în puncte sau cu sticlă cu aderență ca fațadă structurală din vitraj. Dacă este cazul, pentru aceasta din urmă se pot prevedea măsuri mecanice de siguranță suplimentare. 

 

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Sticla izolantă modernă este foarte eficientă iar suprafețele din sticlă oferă de obicei o protecție termică mai bună decât sistemele de siguranță și fixare. În ceea ce privește energia, suprafețele din sticlă mai mari în ansamblul construcției compensează pentru profilurile mai puțin termoizolante și marginile sticlei. Astfel, crește eficiența energetică a întregii fațade.

Planificatorii se pot baza pe caracteristicile generale de energie înaltă și radiație ale sticlei, în funcție de coating și structura sticlei:

  • Geam izolant dublu cu valori Ug de 1.0 W / (m²K)
  • Geam izolant triplu cu valori Ug de 0.7 W / (m²K)
  • Spații umplute cu gaze nobile sau aer
  • Coating-uri foarte selective pentru control solar și termic
  • Geam izolant cu confort termic îmbunătățit (warm edge)

 

PLANIFICATORI SPECIALIȘTI ȘI CONTRACTANȚI

Lista cuprinzătoare de la Saint-Gobain Building Glass de planificatori experimentați vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta să vă planificați proiectul utilizând sticla supradimensionată. Vă rugăm contactați-ne.