Mergi la conţinutul principal
 

Saint-Gobain

Primul furnizor de EPD

pe piață

SAINT-GOBAIN BUILDING GLASS OFERĂ INFORMAȚII DE MEDIU TRANSPARENTE ȘI VERIFICATE

Oferim clienților Declarații de Mediu ale Produselor (EPD) pentru vitrajele furnizate. Acest document, pe baza Analizei Ciclului de Viață (LCA), descrie în detaliu amprenta de mediu a sticlei plate, de la extracția materiilor prime până la producție și procesare (proces denumit și “durată de viață”). Declarația respectă standardele internaționale (normele EN 15804 și ISO 14025) și este verificată de o terță parte, asigurând calitatea și fiabilitatea datelor.

Punând la dispoziție EPD, Saint-Gobain vine în sprijinul clienților săi (arhitecți, firme de construcții și contractanți generali) ale căror proiecte își propun să obțină certificarea pentru clădiri verzi, precum LEED, BREEAM sau DGNB. În plus, Saint-Gobain le permite să aleagă cel mai bun produs comparând datele - deoarece metodologia este științifică și recunoscută la nivel internațional - dar și să realizeze Analiza Ciclului de Viață la nivelul clădirii cu toate materialele (beton, sticlă, metal...). 

 

Logo EPD

 

ANGAJAMENT DE LUNGĂ DURATĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE TRANSPARENȚA DE MEDIU 

Saint-Gobain Building Glass este primul producător de sticlă din lume care a realizat LCA în 2011 și, în prezent, are cele mai multe EPD disponibile pe piață pentru 17 soluții de produse și peste 170 de configurații de vitraje. 

Următoarele produse acoperite de o EPD specifică și verificată de o terță parte sunt disponibile pe Environdec și  pe site-ul Saint-Gobain Clădiri Verzi.

 

Tabel EPD Europa

 

SERVICIU UNIC LA CERERE

Deoarece există un număr infinit de posibile configurații de vitraje, Saint-Gobain are și un serviciu unic cu plată* prin care furnizează EPD verificată, la cerere. În cel mult 2 săptămâni, echipa de experți LCA poate redacta o Declarație de Mediu a Produsului verificată de o terță parte. 

Contactați-ne dacă aveți nevoie de EPD pentru o nouă configurație la glass.forever@saint-gobain.com.
 

MOTOR PENTRU ECO-INOVAȚIE

Abordarea Saint-Gobain se bazează pe conștientizarea și îmbunătățirea amprentei de mediu a soluțiilor sale pentru vitraje pe toată durata ciclului de viață. 

Ciclu de viață

Realizând LCA și furnizând EPD, am luat în calcul impactul asupra mediului care afectează schimbarea climatică, sănătatea umană, eco-sistemele (biodiversitatea), resursele neregenerabile.

Metodologia LCA oferă o imagine mai clară a impactului produselor pentru a putea identifica ușor punctele forte și punctele slabe în vederea dezvoltării parcursului ce privește eco-inovația.