Mergi la conţinutul principal
 

Saint-Gobain Building Glass sprijină tinerele talente

Avem în România copii extraordinar de frumoși, talentați și pasionați. Și credem că este datoria noastră, a tuturor, să le susținem visele și ambițiile.

Saint-Gobain Building Glass România o ajută pe Ana Maria Păpurică, câștigătoarea locului 3 într-un concurs organizat de NASA, să poată face călătoria până in America pentru a-și ridica premiul.

Ana Maria Păpurică, în vârstă de 16 ani, elevă la Colegiul Național "Barbu Știrbei" din Călărași, a proiectat o navetă spațială în care pot trăi 7000 de oameni, câștigând locul al treilea în cadrul competiției internațională NASA Ames Space Settlement Contest. La această competiție au participat 2.500 de persoane din întreaga lume.

Proiectul a constat în redactarea unei cărți de aproximativ 100 de pagini, cu detalii referitoare la construcția unei nave spațiale în care să trăiască 7000 de persoane, aceasta urmând să devină locul natal al mai multor generații.

Ana Maria Papurică este un elev olimpic la mai multe materii, pasionată de matematică, biologie, chimie și engleză.

Premiul îl va ridica personal din Los Angeles, în perioada 24-27 mai, la conferința International Space Development Conference.