Mergi la conţinutul principal
 

SGG DECORGLASS

Sticla ta decorativă

DECORGLASS este o gamă de sticle ornamentale translucide cu suprafeţe texturate. Sticlele din gama DECORGLASS au o textură imprimată pe toată suprafaţa şi sunt disponibile într-o paletă largă de modele şi culori, oferind stiluri infinite şi o multitudine de variante.

Beneficii

  • Design
  • Mediu înconjurător
    Mediu înconjurător

Descriere

Utilizări

Sticlele din gama DECORGLASS permit pătrunderea luminii în încăpere cu păstrarea, în acelaşi timp, a intimităţii.

Se potrivesc utilizărilor multiple de interior sau exterior şi se utilizează la amenajarea spaţiilor rezidenţiale, nonrezidenţiale sau comerciale.

Gama este foarte flexibilă şi este gândită pentru a fi folosită într-o multitudine de aplicaţii originale.

  • Amenajare: ferestre, uşi, pereţi despărţitori, cabine de duş, terase, vitrine;
  • Mobilier: rafturi, suprafeţe de lucru, elemente încorporabile în piesele de mobilier.

 

Avantaje

DECORGLASS oferă o paletă cu numeroase motive potrivite ambianţelor clasice, atemporale sau moderne.

 

LUMINĂ ŞI INTIMITATE

DECORGLASS oferă un nivel diferit de translucenţă asigurând intimitate dar şi lumină naturală. În funcţie de motivul ales, gradul de vizibilitate prin sticlă este mai mult sau mai puţin atenuat, ceea ce asigură un nivel ajustabil al intimităţii. Această caracteristică variabilă este exprimată prin coeficientul de protecţie vizuală.

 

Performanţe

 

TRANSMISIE LUMINOASĂ

Transmisia luminoasă a sticlelor imprimate DECORGLASS clare este cuprinsă între 70 şi 85 % în funcţie de motiv şi de grosime. Aceste valori corespund unei transmisii de lumină, în mare parte difuză.

 

COEFICIENT DE PROTECȚIE VIZUALĂ

Percepţia vizuală prin vitraj poate fi influenţată prin ajustarea de la aproape transparent până la complet ascuns. 

Coeficientul de protecţie vizuală este un criteriu stabilit şi înregistrat de către Saint-Gobain. Acesta permite clasarea de la 1 la 10 a nivelelor de transluciditate a vitrajelor. 1 este nivelul cu cel mai mic grad de transparenţă şi 10 este nivelul cu cel mai înalt grad de transparenţă. Se bazează pe recunoaşterea aceluiaşi obiect aşezat în spatele diverselor vitraje din gama DECORGLASS, la o distanţă întotdeauna echivalentă şi sub o sursă de iluminare similară.


Posibilităţi de prelucrare

În funcţie de model, sticlele DECORGLASS pot fi:

  • Asamblate în vitraje stratificate de securitate (1) STADIP PROTECT;
  • Asamblate în vitraje stratificate de securitate, acustice (1) STADIP SILENCE (izolare acustică);
  • Călite sau emailate (2) (securitate);
  • Dasonate, bombate, argintate, lăcuite sau sablate.


(1) Faţa gravată orientată înspre exteriorul montajului. În cazul tipurilor SR ARENA C+ şi SR PIXARENA +, asamblarea în vitraj stratificat de securitate se poate face cu filmul intercalar de polivinil butiral. În cazul altor motive, se recomandă în prealabil efectuarea de testări. Vă rugăm să ne consultaţi.
(2) SR LISTRAL L, SR ARENA C, THELA, MARIŞ, SR PIXARENA +. Aceste modele fac obiectul controalelor de calitate suplimentare în timpul producţiei pentru creşterea performanţelor din cursul tratamentului de călire.


Montaj

DECUPARE

Toate sticlele imprimate au un sens. Pentru obţinerea unui rezultat estetic uniform, este necesară respectarea moelului direcțional în timpul decupării, pe urmă juxtapunerea acestora pe acelaşi sens.

 

ASAMBLARE

Poziţionarea feţei imprimate a sticlei pe un dublu vitraj se va face ţinându-se cont de tabel (vedeți Memento, paginile 106-109).

Pentru o uşurinţă a întreţinerii, se recomandă poziţionarea feţei imprimate pe faţa 2, 3 sau 4 a dublului vitraj.

 

INSTALARE

Nu se recomandă instalarea vitrajelor armate din gama WIRED deasupra unei surse de încălzire. În cazul unei instalări într-un mediu umed sau expus unui grad ridicat de poluare atmosferică, marginile vitrajului WIRED vor fi protejate.

 

Reglementări

Vitrajele din gama DECORGLASS sunt conforme cu standardul EN 572-5 pentru tipurile de sticlă imprimată şi cu standardul EN 572-6 pentru sticla imprimată armată.

SGG ALTDEUTSCH F SGG ALTDEUTSCH F
Miralite Antique | Mirroir vintage de Saint-Gobain Building Glass Miralite Antique | Mirroir vintage de Saint-Gobain Building Glass
SGG ARENA C SGG ARENA C
SGG KATHEDRAL MAX - 4 MM SGG KATHEDRAL MAX - 4 MM
SGG KATHEDRAL MAX - 5 MM SGG KATHEDRAL MAX - 5 MM
SGG KATHEDRAL MAX - 7 MM SGG KATHEDRAL MAX - 7 MM
SGG KATHEDRAL MIN YELLOW SGG KATHEDRAL MIN YELLOW
SGG KATHEDRAL MIN SGG KATHEDRAL MIN
SGG LISTRAL A SGG LISTRAL A
SGG LISTRAL D SGG LISTRAL D