Mergi la conţinutul principal
 

SGG DIAMANT

Sticlă float extra-clară

SGG DIAMANT este un tip de sticlă extra-clară foarte transparentă, a cărei compoziție se remarcă prin conținutul redus în oxizi de fier.
Această caracteristică îi conferă sticlei o transmisie luminoasă mai ridicată decât aceea a unei sticle clare SGG PLANICLEAR, precum și o nuanță mai deschisă, vizibilă, în special pe cant.

 • Confort pe timp de vară
  Confort pe timp de vară
 • Mediu înconjurător
  Mediu înconjurător

Descriere

Vitrajul SGG DIAMANT este destinat unor utilizări multiple atunci când se caută punerea în valoare a calităţilor estetice şi optice de transparenţă:

 • Montaje în cadrul cărora este vizibil cantul sticlei: uşi integral din sticlă, pereţi de cabine de duş, mese, etajere;
 • Paravane cu înălţime maximă aşezate unele lângă celelalte, planuri de lucru, tejghele;
 • Utilizarea sticlei groase de protecţie, în sticlă stratificată SGG STADIP PROTECT, fără alterarea culorii la vitrine de magazine;
 • Suporturi de prezentare a bijuteriilor, vitrine de muzee;
 • Sticla suport pentru aplicarea culorii albe sau clare prin lăcuire (SGG PLANILAQUE EVOLUTION), prin procedeul de serigrafiere sau emailare;
 • Transmisia luminii naturale pentru reducerea cheltuielilor de iluminat artificial.

 

SGG DIAMANT este preferată pentru fațade pentru creșterea transmisiei luminoase în zona de Vision și pentru obținerea unei sticle emailate, foarte albe sau clare la parapeți. În plus, datorită absorbției sale energetice slabe, poate de asemenea limita riscul încălzirii sticlelor laminate sau șocului termic.

 

Produsul SGG DIAMANT este disponibil într-o gamă de grosimi cuprinsă între 3 mm și 19 mm.

 

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta .

 

Avantaje

GRAD RIDICAT DE TRANSPARENȚĂ

Transmisia luminoasă a unei sticle extra-clare este superioară unei sticle obişnuite.Diferenţa este cu atât mai considerabilă cu cât grosimile sunt mai mari.

 

REDAREA CULORILOR

SGG DIAMANT redă în mod fidel culorile respectând contrastul obiectelor privite prin vitraj.Neutralitatea tentei sale este cu atât mai vizibilă cu cât sticla este mai groasă (monolitică sau stratificată de securitate).

 

FOARTE SLABĂ COLORAȚIE A CANTULUI

Cantul sticlei SGG DIAMANT este foarte uşor colorat.

 

ABSORBȚIE ENERGETICĂ REDUSĂ

Absorbţia energetică este mai redusă decât în cazul sticlei clare SGG PLANICLEAR, avantaj care reduce riscurile de încălzire a sticlei şi de şoc termic în faţadă.

 

Performanțe

În tabelul de mai jos sunt indicate valorile comparative ale transmisie luminoase pentru DIAMANT şi PLANICLEAR. Cu cât grosimea este mai mare, cu atât diferenţa dintre sticla extra-clară şi cea clară clasică este mai evidentă.

 

Transmisie luminoasă: comparaţie

 

Grosime (mm) DIAMANT TL in% PLANICLEAR TL in%
3 91 91
4, 5, 6 91 90
8 91 89
10 91 89
12 91 88
15 90 87
19 90 86

 

Posibilităţi de prelucrare

SGG DIAMANT este o un tip de sticlă float.Prin urmare, poate fi supusă aceloraşi transformări precum sticla float clară PLANICLEAR.

 

Montaj

Posibilităţile şi recomandările privind montarea unei sticle de tipul SGG DIAMANT sunt identice cu cele ale sticlei clare SGG PLANICLEAR.


Reglementări

Sticla float extra-clară SGG DIAMANT este conformă cu standardul EN 572-2.

ASOCIERI POSIBILE

SGG STADIP / SGG STADIP PROTECT
Lackiertes Floatglas | PLANILAQUE COLOR IT | Saint-Gobain Building Glass SGG PLANILAQUE EVOLUTION