Mergi la conţinutul principal
 

Soluții inovatoare pentru mediu în cadrul Construct Expo 2016

Saint-Gobain Building Glass România – parte a Grupului Saint-Gobain, liderul pieței de habitat – participă în perioada 7-10 aprilie la Construct Expo 2016

Saint-Gobain Building Glass România se alătură parteneriatului ”verde” inițiat de RoGBC și ROMEXPO, în contextul tranziției tehnologice și legislative din industria construcțiilor, a imobiliarelor și din domeniul energetic, la nivel național și european. Acest parteneriat împărtășește angajamentul și obiectivele Saint-Gobain privind grija față de mediul înconjurător – recunoscută prin premiul “Produsul verde al anului”, oferit de RoGBC pentru produsele inovative din portofoliul companiei.

Compania va participa la conferințele dedicate îmbunătățirii siguranței, sănătății, confortului și valorii locuințelor verzi din România, organizată în cadrul evenimentului. Seria de patru conferințe va aborda tematici de interes în domeniul construcțiilor și se va desfășura după următorul program:

  • 7 aprilie, orele 12:00 – 16:00 – Schimbă România cu BUILD UPON!

  • 7 aprilie, orele 16:00 – 18:00 – Casele verzi (“Iubește-ți casa!”);

  • 8 aprilie, orele 10:00 – 13:00 – Construirea unor comunități sustenabile în România;

  • 8 aprilie, orele 14:00 – 17:00 – Clădiri Fericite, Sănătoase și Productive!

Grupul Saint-Gobain va susține în cadrul conferințelor prezentări cu următoarele teme:

  • 7 aprilie – “Inovații Saint-Gobain pentru un Habitat durabil”. Speaker: Leon Buzatu, Technical Manager Saint-Gobain Building Glass.

  • 8 aprilie – “Soluții pentru locuințe sănătoase”. Speaker: Bogdan Bălan, Product Manager Saint-Gobain Rigips.

Atât expoziția, cât și seria de conferințe, sunt dedicate persoanelor care trăiesc în comunități, locuiesc în clădiri și pot beneficia de avantajele eficienței energetice a acestora. Fie că sunteți arhitect, inginer, dezvoltator, consultant sau facilitator de servicii, reprezentant financiar, academician, reprezentant al unui ONG sau al unei oficialități guvernamentale, furnizor de produse și servicii sau beneficiar al unor servicii în domeniul construcțiilor, interesat de îmbunătățirea spațiului în care locuiți sau vă desfășurați activitatea, vă invităm să vizitați expoziția și să luați parte la prezentările noastre din cadrul Construct Expo.

Pavilionul Romexpo este deschis publicului larg începând cu 7 aprilie, ora 10:00 și până pe 10 aprilie, ora 16:00. Pentru mai multe detalii privind programul și pentru a vizualiza fotografii și știri din cadrul evenimentului, urmăriți pagina noastră de Facebook.

De peste 350 de ani, Saint-Gobain Business Glass promovează o abordare cuprinzătoare la nivel mondial, privind cunoaşterea şi reducerea efectelor negative asupra mediului. Saint-Gobain Business Glass este primul producător de sticlă din lume care a implementat Evaluarea Ciclului de Viață (Life Cycle Assessment – LCA) a produselor sale, care aderă la standardele internaționale. Evaluarea Ciclului de Viață analizează impactul asupra mediului generat de un produs în fiecare etapă a vieții sale: din stadiul de extracție a materiilor prime până la stadiul final al vieții, trecând prin procesul de fabricație.

Prin reducerea nevoii de încălzire, aer condiţionat şi iluminare artificială, soluţiile Saint-Gobain Business Glass înfruntă provocările energetice și climatice, având un impact direct asupra economiei de electricitate şi a scăderii emisiilor gazelor cu efect de seră.

Saint-Gobain Building Glass România susține politica inițiată de Grup în 2013 pentru a proteja sănătatea clienţilor şi a utilizatorilor produselor sale, precum şi sănătatea comunităţilor în cadrul cărora își desfășoară activitatea.