Mergi la conţinutul principal
 

COOL-LITE® XTREME ORAÉ®

Primul tip de sticlă cu conținut redus de carbon din lume, ORAÉ®, în combinație cu cele mai performante depuneri cu control solar
•    Cel mai scăzut nivel de carbon încorporat de pe piața fațadelor
•    O scădere de 42% față de produsul Saint-Gobain Glass european de bază
•    Amprentă de carbon de doar 6.64 kg CO2 eq./m²
     (pentru un substrat cu o grosime de 4 mm, pentru întreg ciclul de viață)
•    Conținut ridicat de sticlă reciclată
 

 • Mediu înconjurător
  Mediu înconjurător
 • Confort pe timpul zilei
  Confort pe timpul zilei
 • Confort pe timp de iarnă
  Confort pe timp de iarnă
 • Confort pe timp de vară
  Confort pe timp de vară

Descriere

Gama de produse cu control solar extrem de selectivă COOL-LITE® XTREME este disponibilă pe substratul ORAÉ®, noul tip de sticlă cu conținut redus de carbon de la Saint-Gobain Glass.


Cu ORAÉ®, Saint-Gobain Glass a realizat o inovație tehnică de referință, care îi permite să ofere primul tip de sticlă cu cel mai scăzut nivel de carbon încorporat de pe piața construcțiilor de fațade, datorită unui efort substanțial al echipei de Cercetare și Dezvoltare și excelenței echipelor noastre industriale. Această inovație va contribui la reducerea semnificativă a amprentei de carbon a construcțiilor și la accelerarea dezvoltării economiei circulare.
Destinat utilizării în părțile vitrate ale fațadei, COOL-LITE® XTREME ORAÉ® este un răspuns perfect la cele mai stricte cerințe de sustenabilitate ale industriei de construcții, fără a compromite performanțele tehnice sau estetice. 
 

 

SUSTENABILITATE

COOL-LITE® XTREME ORAÉ® oferă cel mai redus nivel de carbon încorporat și operațional, datorită:


•    Amprentei de carbon excepțional de scăzute a ORAÉ®, produsă prin combinarea unui conținut ridicat de sticlă reciclată (64% în conformitate cu ISO 14021:1999) cu energie regenerabilă. Ca urmare, noul produs oferă cea mai scăzută amprentă de carbon de pe piață, cu o scădere de 42% față de produsul nostru obișnuit;
•    Performanțelor energetice excelente ale depunerii cu control solar COOL-LITE® XTREME care reduc deja drastic emisiile de carbon generate de consumul de energie necesar pe durata de viață a clădirii, datorită performanțelor sale ridicate în ceea ce privește aportul de lumină naturală, controlul solar și izolarea termică.
 

ESTETICĂ

Estetica ORAÉ® este exact aceeași precum cea a sticlei plane PLANICLEAR®.
În combinație cu COOL-LITE® XTREME, reflexia externă redusă, precum și aspectul exterior extrem de neutru din punct de vedere cromatic creează o combinație excelentă între funcționalitate și estetică.
 

GAMA

COOL-LITE® XTREME ORAÉ® este disponibil în dimensiuni și grosimi standard (4, 6, 8 și 10 mm).
În combinație cu COOL-LITE® XTREME ORAÉ® asamblat în dublu sau triplu vitraj, substratul ORAÉ®, dar și sticla de tip low-e PLANITHERM® ORAÉ® sunt disponibile pentru celelalte foi din vitraj.
 

 

PROIECTE DE REFERINȚĂ

Ca o primă confirmare a interesului crescut manifestat pe piață, patru parteneri imobiliari importanți: Bouygues Immobilier, Icade Santé, Nexity și NCC, au decis deja să utilizeze sticla COOL-LITE® XTREME cu emisii reduse de carbon în proiectele lor:

 •    Bouygues Immobilier o va integra în cadrul proiectului său de clădiri de birouri Kalifornia (Hauts-de-Seine, Franța)
 •    Icade Santé o va instala la Polyclinique du Parc, administrată de grupul Elsan în Caen (Calvados, Franța)
 •    Nexity o va utiliza în cadrul proiectului de reabilitare Carré Invalides (Paris, Franța)
 •    NCC a ales-o pentru un nou proiect de birouri Habitat 7 (Gothenburg, Suedia)

 

PERFORMANȚE

COOL-LITE® XTREME ORAÉ® oferă aceleași performanțe și aceeași calitate precum COOL-LITE® XTREME PLANICLEAR®, cu o amprentă de carbon mult mai redusă.


Conform EPD-ului certificat, publicat în aprilie 2023, substratul ORAÉ® are o amprentă de carbon de doar 6.64 kg CO2 eq./m2 (pentru un substrat cu o grosime de 4 mm), o scădere de 42% în comparație cu produsul nostru standard european PLANICLEAR®.

În urma aplicării depunerilor speciale, prelucrării și asamblării în vitraj termoizolant, scăderea amprentei de carbon a vitrajului este de aproximativ 30% până la 40%.

1.    În conformitate cu EN673 
2.    În conformitate cu EN410
3.    Valorile potențialului de încălzire globală (GWP Etapele A1-A3) a ORAÉ® și PLANICLEAR® sunt calculate cu ajutorul aplicației Calumen®, pentru fiecare compoziție de vitraj izolant, în baza standardului EN 15804+A2. Datele de mediu detaliate sunt documentate în Declarațiile de Mediu ale Produsului (EPD) disponibile pentru PLANICLEAR® și ORAÉ®.
4.    Toate foile de sticlă din componența vitrajului dublu au același substrat; prima foaie recoaptă (“annealed”) sau securizată (II), iar foaia a doua întotdeauna recoaptă (“annealed”), configurația fiind întotdeauna aceeași.
 

  Ug-Value [W/m2K] (1) Light Transmission (LT) [%] (2)

Solar Factor (g-value) (2)

Selectivity (LT/g) Outside Reflection (LRe) [%] (2) Inside Reflection (LRi) [%](2) Carbon Footprint (GWP) [kg CO2 eq/m2] (3,5) Carbon reduction vs. PLANICLEAR® [%] (4,5)
COOL-LITE® XTREME 70/33 ORAÉ®  1.0 70 33 2.12 11 13 24 -40%
COOL-LITE® XTREME 70/33 II ORAÉ® 1.0 70 33 2.12 11 13 27 -36%
COOL-LITE® XTREME 61/29 ORAÉ® 1.0 61 29 2.14 11 14 24 -40%
COOL-LITE® XTREME 61/29 II ORAÉ® 1.0 61 29 2.14 11 15 27 -36%
COOL-LITE® XTREME 50/22 II ORAÉ® 1.0 47 21 2.24 16 18 27 -36%

Standard build-up double glazing unit (DGU) 6/16/4 mm - coating on face 2, 90% Argon