Hero Image
Image
Eficienta energetica
Despre sticlă
Eficiență energetică
2 min

Eficiență energetică

Vitrajele eficiente energetic folosesc mai puțină energie pentru a ne satisface cerințele actuale. Cu alte cuvinte, folosesc energia mai eficient pentru a păstra același nivel de confort, folosing însă, în același timp, mai puțină energie.

Îmbunătățirea performanței termice a unei ferestre sau a unei clădiri reprezintă de fapt o economie substanțială de energie.

În jur de 26% din pierderile de căldură domestice se întâmplă prin ferestre sau fațade. Utilizarea unor vitraje eficiente energetic ajută la economisirea de sume considerabile din facturile de încălzire, în comparație cu ferestrele standard dublu vitraj, plus ramele aferente.

Cum funcționează?

Soluțiile cu vitraje eficiente energetic folosesc o depunere metalică care reflectă căldura și o trimite înapoi în cameră, în loc să îi permită să scape prin fereastră. De asemenea, permite căldurii și luminii solare să treacă prin geam, încălzind casa și contribuind la eficiența ferestrelor. Acestea înseamnă facturi mai mici la încălzire, în comparație cu ferestrele standard.

Întrucât oamenii își petrec 90% din timp în interior, este important ca aceste spații să fie confortabile. O clădire eficientă energetic înseamnă:

  • Înbunătățirea confortului din interior
  • Economisirea de bani pe facturile de încălzire
  • Aer sănătos, curat și proaspăt de respirat
  • Reducerea problemelor ce țin de umezeală (mucegai, scurgeri de apă, condens)

O clădire cu vitraje eficiente energetic înseamnă mai multă lumină natură și mai puțină lumină artificială – o îmbunătățire pentru sănătate, vederea ochilor, pentru reducerea stresului.

Economiile de energie pot fi realizate folosindu-se vitraj cu izolare termică, dar și prin combinarea cu alte vitraje multi-funcționale, precum cele cu întreținere-scăzute, control solar, și bunăstare.

ALEGE SOLUȚIILE CU VITRAJE EFICIENTE ENERGETIC DE LA SAINT-GOBAIN