Hero Image
Image
CONFORT ACUSTIC
Despre sticlă
Produse
4 min

Confort acustic

LINIȘTE ȘI RELAXARE ÎNTR-UN MEDIU ZGOMOTOS?
Acasă este locul unde ar trebui să te poți bucura de liniște și relaxare. Însă traficul, lucrările publice, muzica dată la maxim sunt doar câteva dintre sursele zilnice de poluare sonoră care deteriorează calitatea vieţii, în special dacă locuiți într-un oraș mare.


 
SOLUȚIA? VITRAJELE CU IZOLARE FONICĂ SAINT-GOBAIN GLASS! 
Acestea sunt indispensabile dacă dorești diminuarea subtanțială a zgomotului din exterior, astfel ridicând gradul de izolare fonică cu până la 10 decibeli, în comparaţie cu ferestrele tradiţionale.

Vitrajele acustice ale ferestrelor termopan conțin o peliculă distinctă din plastic, ce oprește propagarea sunetului de la o foaie de sticlă la cealaltă, acționând precum o barieră pentru zgomotul venit din afară.
 
Izolează fonic locuința pentru un somn liniștit! 

 

PROTEJEAZĂ-TE DE ZGOMOTELE DE AFARĂ


NE PETRECEM 90% DIN TIMP ÎN INTERIOR. ÎN 2030, 60% DINTRE OAMENI VOR LOCUI ÎN ZONE URBANE.
Zgomotul este un factor mare de stres, mai ales atunci când este resimțit în intimitatea locuinței personale. Dar este posibilă menținerea unui interior silențios folosind vitraje eficiente, adaptate spațiului în care este localizată casa.

Zgomotul poate fi foarte diferit, variază de la voci zgomotoase, la școlari, la râsetele trecătorilor pe o stradă cu magazine, sau până la zgomotul asurzitor al unui avion lângă un aeroport, trafic la ore de vârf, sau șantier de construcții.

De obicei, vitrajele duble nu sunt suficiente.

În funcție de situație, soluțiile pentru a ajunge la nivelul necesar de izolare fonică sunt ample. Cu cât o casă este mai expusă, cu atât este mai importantă alegerea unui vitraj care să reducă acustica înaltă. Vitrajul dublu care include vitraj cu izolare fonică poate să reducă semnificativ zgomotul care intră în casă prin ferestrele închise. De asemenea, acest tip de vitraj oferă automat încă un beneficiu: tehnica laminării vitrajului îi protejează pe oameni să nu se taie în cioburi.

Izolarea termică depinde de emisivitatea depunerilor si de spațiul dintre foi, însă vitrajul cu izolare fonică este obținut folosindu-se un vitraj gros, care să absoarbă vibrațiile. Vitrajul acesta „gros” poate fi monolitic sau laminat cu un film de siguranță.

Aceste soluții au rezultate bune, dar au dezavantajul de a face ferestrele mai grele, și câteodată le reduce performanța termică. Așadar, grosimea totală a vitrajului izolant depinde de adâncimea profilului (în general 24 sau 28 mm). La instalarea vitrajului, creșterea grosimii foii reduce lățimea spațiului care conține gazul inert (ex. Argon), cu costul confortului termic.

În general, atenuarea acustică prin folosirea vitrajelor se obține folosindu-se foi cu grosimi asimetrice. Acest efect se poate obține cu un vitraj monolitic mai gros, având beneficiul adițional al securității.

STADIP® SILENCE este cea mai bună soluție de la Saint-Gobain pentru izolarea fonică, care oferă o reducere cu 3 dB, comparată cu vitrajul laminat sau cu o grosime similară. La o greutate egală, confortul acustic este îmbunătățit semnificativ.


 

BINE DE ȘTIUT!

Performanța acustică a vitrajului nu este afectată de:

  • Umplerea spațului dintre foile ferestrei cu argon, pentru a îmbunătăți izolarea termică,
  • Depunerea pentru control solar sau izolare termică de pe una dintre foi,
  • Foile temperate,
  • Poziția celor 2 foi, fie că sunt în interiorul sau exteriorul vitrajului.
  • Calitățile acustice ale ferestrelor sunt determinate de vitraj, dar si de tipul de ramă, asamblare, obloane și de asemenea de felul în care sunt instalate. Vitrajul cu izolare fonică trebuie să fie montat într-o ramă de calitate și bine instalată.